[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Das pilisborosjenői helyzet
BecskepistiDátum: Péntek, 2013-10-25, 07:47:57 | Üzenet # 1
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Röviden leírnám, hogy látom én:
Kis településünkön az egyes számú alapproblémát a következőben látom: minden közéleti szerepvállaló személy-csoportosulás-szervezet az általam csak "cseszlovák modell"-nek titulált módszer szerint határozza meg magát.
Nem valami(valaki)-ért, hanem ellen: bárkivel eszemcserébe elegyedek, a falu közéletében elfoglalt szerepét a "kitutálok faktor" határozza meg: pl.: "Én a jegyzőt gyűlölöm", "mi a Paksit/Küllert...", "a Fiák, az egy faszista hazaáruló" , "becskepisti monnyonle.."(avagy: a Kösségvédők a Külleréket utálják és viszont: az Öpések Fiákékkal nem működnének együtt semmiben, soha stb..) Tökjól működik a dolog egyéni és szervezeti szinten egyaránt!
A lényeg, hogy véletlenül sem pozitív célok, tervek szerepelnek az első helyen (attól tartok, a második-harmadikon sem!). És ha szétnézünk településünkön, meg is látszik ennek a hozzáállásnak az eredménye: szinte mindenben ..leginkább a mindenkori "fejlődésben".

Persze én sem szeretek mindenkit, s néha jól esne kicsit megrúgdosni némely személyeket, de az kinek/mire lenne jó? Egyrészt a lábbelinek sem tesz jót(nem erre tervezték!), másrészt mi van, ha kiderül, az illető erősebb; harmadrészt jó lenne látni, ez hova vezet: a "sehovába": a végtelen kátyús, járhatatlan utakhoz; az ellehetetlenült fejlesztési területekhez; a mindenkori fejlesztő szándék letöréséhez.
És már haza is érkeztünk: szeretett, nyomorúságában is szépséges Pilisborosjenőnkre: Pilisborosjenő 2013.   É b r e sz t ő ....
 
BecskepistiDátum: Péntek, 2013-10-25, 07:55:20 | Üzenet # 2
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Ja, hogy mit is értek "cseszlovák modell" alatt: szomszédos szlovák testvéreink - nyilván megfelelő történelmi gyökerek, nemzeti kohéziós viszonyulási pontok, mittudoménmi híján- hajlamosak magyarok ellen azonosítani magukat: megnyilvánul ez nyelvtörvényükben, állampolgársági törvényükben és még számos szimpatikus formában. 
Ahelyett, hogy saját dicső-szimpatikus történelmi pontjaik mentén rántanák össze a nemzetet, ezt sokkal inkább a magyarok elleni megnyilvánulások feletti nemzeti egység formájában teszik.
Micsoda orbitális butaság!
 
matyiDátum: Szombat, 2013-10-26, 17:04:08 | Üzenet # 3
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 8
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdv mindenkinek.
Attól tartok, ez a fent leirtak szerint folytatódik a továbbiakban is: esély sincs a dolgok megváltozására!
Mellesleg, nem teljesen ugyanez megy nagyban is?!
Akkor meg?!
 
maargitDátum: Szombat, 2013-10-26, 17:07:45 | Üzenet # 4
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Már bocsánat, de én pedig felháboritónak tartom a "nyomoronc Pilisborosjenő" kitételt: kikérem magamnak!
A szlovákokat meg mért kell itt bántani?! Egy rendes, dolgos nép. Inkább példát kellene venni róluk!
 
BecskepistiDátum: Vasárnap, 2013-10-27, 10:15:09 | Üzenet # 5
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
matyi, hát meg sem próbálunk tenni ellene, akkor egészen biztosan így marad: kicsiben és nagyban egyaránt.
Én speciel hiszek benne, hogy tenni lehet-és kell, s ha ilyen változást igénylő ember/ek megfelelő pozícióba kerülne/k, máris elindulhatunk ebbe az irányba!
 
BecskepistiDátum: Vasárnap, 2013-10-27, 10:18:11 | Üzenet # 6
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
maargit, elnézést, ha bántónak tűnt borosjenői jellemzésem/helyzetképem, di igazából "nyomorúság"-ot írtam, amit-ahogy írtam is- az utakra és közállapotokra, sajnos, továbbra is érvényesnek érzek. Még ha valóban nem is hízelgő..
A szlovákokat illetően: nyilván köztük is vannak helyes-kedves emberek, de politikai megnyilvánulásaik-tetteik sajnos nem ezirányba minősítik őket...
 
NagyáDátum: Kedd, 2013-10-29, 10:23:26 | Üzenet # 7
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 10
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdv mindenkinek: szép ez az új fórum, jó, hogy van egy új közéleti hely falunkban.
 
Hogy érdemileg is reagáljak, nem mindenben étek egyet a felvetéssel: a mai időkben, amikor az önkormányzatoktól annyit elvonnak, egyre kisebb a jelentősége, mekkora az összefogás - úgyis lassan az összes jogkör és forrás a megyei/országos központnál van. Ami itt megy, az lassan már csak vihar a biliben..
Magyarán szólva: lehet itt össznépi általános összeborulás a falu érdekcsoportjaitól, attól még az állami források -amiből Borosjenő él- ugyanolyan kurták lesznek, épp hogy a működést fedezik. Ettől kezdve pedig szerintem tökmindegy ki kit szeret,s kit nem -sőt még az se nagyon számit ki a polgármester..
 
maargitDátum: Kedd, 2013-10-29, 18:33:35 | Üzenet # 8
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Becskepisti, nem győzött meg egyáltalán! A cimlapot meg egyenesen idegesitőnek és bárgyúnak tartom - egyesek ezt viccesnek találják?! ..nehezen hinném! Példát lehetne venni a Falunkért honlapról, az sokkal komolyabb. Nem hiába ők vezetik a falut és nem maguk: ilyen stilussal jó ha kecskét vezethetnek, nemhogy a közvéleményt!
 
KörteDátum: Szerda, 2013-10-30, 00:22:50 | Üzenet # 9
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Újra üzemel a pbj.hu
 
BecskepistiDátum: Szerda, 2013-10-30, 09:08:15 | Üzenet # 10
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyá,  erről a panaszról már szerintem mindenki hallott: nincs pénz, épphogy a működést fedezi a normatíva - még ha van is benne igazság, gondolom kapóra jön a mindenkori önkoris testületnek, vezetésnek, hogy ne kelljen semmit felmutatni: "minden pénzt-jogkört elvontak, nincs mit tennünk.." Azért valamiért csak kapják a fizetést! Egyébként meg a forrásteremtést szerencsére még nem vonta el az állambácsi: azon még lehet agyalni-dolgozi. És ha jól csináljuk, akár még komoly bevétel is lehet belőle - nem sírni kell, dógozni! Ezt most általánosságban, mindenkori önkorikról mondtam, nem kifejezetten és kizárólag mostaniakról. Mindenesetre előbbiek fényében szerintem éppen hogy nagyon nem mindegy, ki van a "fazéknál"..
Ja, és köszi a pozitív visszajelzést: sz'tem is szép ez az új honlap/fórum és jó hogy van..
 
BecskepistiDátum: Szerda, 2013-10-30, 13:31:05 | Üzenet # 11
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
maargit, kinek a pap, kinek a Pappné - ha több kritikát kapok, elgondolkodom a profilváltoztatáson, de addig hivatalosan is jópofának minősítem címlapunkat. 
A Falunkért honlapot én is komolynak tartom, túl komolynak: komoly ez a némaság - nekem viszont nem példaképem. Kecske, vagy közvélemény? ..hmm, mivel előbbihez lövésem nincs, maradnék eredeti szándékomnál, a közvélemény-formálásnál.
De azért te se add fel: lehet, hogy egyszer valamiben meggyőzöl..
Brékingnyúz by Körte, éljen az ujjászülető pbj.hu, éljen az ádáz piaci verseny!
 
NemonaDátum: Csütörtök, 2013-10-31, 09:52:44 | Üzenet # 12
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Na,úgy látszik sikerült megjelenni..
Mindenkinek jó fórumozást kívánok. Úgy látom egyelőre nem túl sok téma pörög itt, de majd csak beindul ;o)
Szerintem a mostani garnitúrával és tevékenységével kár is foglalkozni. Sokkal inkább egy új lapot kellene nyitni és teljesen új alapokra helyezni az ún. közéletet. Persze ehhez teljesen új emberek kellenek. Akár ez a fórum is alkalmas lehetne erre.

Nem gondoljátok..?
 
matyiDátum: Csütörtök, 2013-10-31, 19:22:04 | Üzenet # 13
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 8
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyá, az a baj, ha lenne is pénz, ugyanaz menne, bárki is jön - "mindenki mindenlki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen!" Ez itt a lényeg és amíg így van, addig nem lesz itt semmi változás!

Hozzáadva (2013-10-31, 20:22:04)
---------------------------------------------
Nemona, szép gondolat, nem mondom, csak éppen azok a fránya realitások: pénz-jogkör nuku!
Becskepisti, forrást teremtve persze lehetne pénzparipa egy új csapatnál, csakhát erre sem volt példa Pbj történetében - csoda, ha szkeptikus vagyok?! A fejlesztési területek perekben és ott gátolja az önkori, ahol tudja - ebből egyhamar senki nem tud előrelépést elérni!

 
NagyáDátum: Péntek, 2013-11-01, 17:31:15 | Üzenet # 14
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 10
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nemona, nagyjából ezt mondod: "és akkor majd jön az igazság ifjú bajnoka a semmiből.." Tényleg szépés jó lenne egy (néhány?) teljesen új ember, akivel (kikkel?) teljesen új lapot kezdhetnénk. Csak hát ez kicsit túl utópisztikusan hangzik - honnan bukkanhatna fel egy teljes csapatnyi új, tiszta és érintetlen ember?
Szerintem aki itt helyben közéleti szerepre vállalkozik. az már régesrég megmutatkozott és nyakig besározódott a kis helyi posványban.
Mindenesetre ha ilyen új arcról tudnál te, vagy bárki más, azonnal szólj-szóljon és azonnal mellé állok - asszem sokadmagammal együtt.
És akkor jön az újabb alapprobléma: új, tiszta arcok  építik újra  a falut - de könyörgöm, miből?!


Az üzenetet módosította: Nagyá - Péntek, 2013-11-01, 17:32:16
 
NemonaDátum: Kedd, 2013-11-05, 16:16:23 | Üzenet # 15
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyá, nem vagyok naív és én sem hiszek a csodákban, de az eddig megmutatkozott emberek nem váltak be, ez alapján gondolom, más lehetőség nincs, mit új arcokkal új lapot nyitni. Különben marad az általad is említett dagonya a borosjenői posványban..
A miből kérdését nagyban megoldhatná önmagában az, ha változtatnának az eddigi hozzáálláson: a fejlesztendő területek segítése helyett ,akár perek útján történő gátlásán, ellehetetlenítèsèn..


Az üzenetet módosította: Nemona - Kedd, 2013-11-05, 16:17:27
 
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Keresés:

Belépés