[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Das pilisborosjenői helyzet
maargitDátum: Szerda, 2013-11-06, 17:05:22 | Üzenet # 16
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
"Nem váltak be az eddigi emberek, új arcokra van szükség" - hát persze, a komplett új arcokból álló fiatal csapat leszerepelt és fejvesztve menekült a felelősség elől! Tudjátok ti miről beszéltek?!
Ide tapasztalat és faluismeret és nem utolsósorban a lakosság ismerete szükséges. És az pedig kizárólag a régi csapat tagjairól mondható el: ők azok akik egész életük itt élték le, sok évet eltöltöttek a falu igazgatásában, tehát ha valaki, ők tudják mi a dörgés!
Nem kell itt fenekestül felforgatni a falut: nagyon jól működött ez eddig, csak hagyni kell a hozzáértőket dolgozni! Az előző választásokon sikerült megbolondítani az embereket a nagy ígérgetésekkel, de ezt mégegyszer nem fogja megenni a lakosság. Kiimondom: itt a jól bevált Küller csapat az egyedüli alternatíva. Aki mást mond, az nem látja tisztán a dolgokat!
 
BecskepistiDátum: Péntek, 2013-11-08, 09:55:00 | Üzenet # 17
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
maargit, erre egy valamit mondhatok: kinek a pap, kinek a Küllerné..
És szerintem ennek nem sok köze a "tisztánlátás"-hoz..
 
matyiDátum: Szombat, 2013-11-09, 16:23:39 | Üzenet # 18
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 8
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Úgy látom akadnak itt fanatikusok is..  :o

Az üzenetet módosította: matyi - Szombat, 2013-11-09, 16:26:00
 
Tamás58Dátum: Szombat, 2013-11-09, 18:00:28 | Üzenet # 19
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
maargit: Romantikus kampányszöveg, jól betanították a hozzáértők. Pontosan mi a dörgés? Mások szerint épp azért kell felforgatni a falut, mert a temérdek tapasztalat ellenére rosszul mentek a dolgok. Elárulná mit takarnak a lakosságismeret és faluismeret kifejezések? Látom ez egy nehéz diskurzus lesz, de megpróbálok a felszínnél mélyebbre leásni.

Hozzáadva (2013-11-09, 19:00:28)
---------------------------------------------
Idézet Becskepisti ()
maargit, erre egy valamit mondhatok: kinek a pap, kinek a Küllerné.. És szerintem ennek nem sok köze a "tisztánlátás"-hoz..

Abszolút semmi köze, hacsak nem párosul ütős észérvekkel.


Az üzenetet módosította: Tamás58 - Szombat, 2013-11-09, 18:01:25
 
maargitDátum: Szombat, 2013-11-09, 18:01:12 | Üzenet # 20
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, csak ne lovagoljunk a szavakon! Mindenki tudja miről beszélünk - most szűk egy évük van képviselőinknek arra, hogy rendbehozzák, amit az "újak" tönkretettek, mielőtt elhagyták a süllyedő hajót. Faluismeretből jelesre vizsgáztak: Falugondnok-pénzszivattyú és betartatlan ígéretek garmada -ez maradt utánuk!
Faluismeret egyenlő a falu szeretetével, beható évtizedes ismeretével és a falu iránti felelősséggel -ezeket hiába várjuk olyasvakitől, akik pár éve költöztek ide, s lehet, hogy néhány év múlva már nyomukat sem látjuk.
 
Tamás58Dátum: Szombat, 2013-11-09, 18:22:48 | Üzenet # 21
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Az A válogatott teljesítményével nem lehet senki elégedett, ebben igaza van.

Muszáj lesz lovagolni a szavakon, hiszen alapvető fogalmakat tetszik összekeverni.  Hol lehet lediplomázni beható faluismeretből, faluszeretetből és felelősségből? Van ennek bármilyen objektív mérőeszköze az Ön fantáziáján kívül? Nem hinném. A Küller csapattal kapcsolatban: Hányszor vállalták eddig a felelősséget rossz döntéseikért, vajon betartották minden választási ígéretüket? Aki lemond, majd vizsgálóbizottság alá veti magát az semmilyen formában nem vállal felelősséget? Pláne mikor nem találták meg azt a szivattyút, bár nagyon keresték. Vagy inkább maradniuk kellett volna mint a polgármesternek? Számomra xenofób hozzáállás jele ha az új lakókról csak rosszat feltételezünk, míg a régi lakókat pusztán kvantitatív tulajdonságok alapján felmagasztaljuk. Már ha tényleg komolyan gondolja, hogy ez lenne a mérvadó a minőség helyett mert akkor máris helyben vagyunk hogy miért nem jut ez a falu egyről a kettőre.


Az üzenetet módosította: Tamás58 - Szombat, 2013-11-09, 18:26:58
 
maargitDátum: Szombat, 2013-11-09, 18:49:37 | Üzenet # 22
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, Akkor egyvalamiben már legalább egyetértünk!

Aki itt nőtt fel, itt járt iskolába, évtizedek óta itt él, netán már ősei is, az biztos ismeri a falut és hűséges lesz hozzá, nem fogja lenyúlni - ez a mérőeszköz!
A Küller csapat faluszeretet és hűség vezérli: ezért nem kell elnézést kérniük!
Ha hibáztak is, a jó szándék vezérelte őket, emberek vagyunk, tévedhetünk.

Hogy ki állt vizsgálóbizottság elé?! A Paksi csapatból lemondása óta sem állt senki a falu elé, miről beszélünk?! 
Vagy mind le kellett volna mondjon, vagy mind maradjon: így lett volna tisztességes!
Az, hogy idegen szavakkal dobálózunk, maximum érthetetlenné teszi sokunk számára, de igaza még nem lesz tőle! Ha jól értem: igenis a régi lakosokról joggal feltételezek faluszeretetet-hűséget-ismeretet, míg az újakról nem feltétlen.
 
Tamás58Dátum: Szombat, 2013-11-09, 19:57:10 | Üzenet # 23
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Se az idegeneket, se az idegen szavakat nem szereti smile

Jó pap holtig tanul: Meghatározás. A xenofóbia idegenekkel, külföldiekkel szemben, illetve valamennyi általuk képviselt értékkel, szokásaikkal, külső megjelenésükkel és általában viselkedési gyakorlatukkal szembeni erős, irracionális fóbiát és gyanakvást jelent. A xenofóbia szó szerinti jelentése: idegenekkel szembeni ellenszenv vagy irtózás. Az idegen ebben az esetben minden olyan személy, aki különbözik tőlünk, akár mint kulturális csoport, nemzet tagja stb. 
A xenofóbia valamely közösség vagy egy társadalom egészének elszigetelődéséhez vezet, abból a célból, hogy fenntartsa függetlenségét, és elejét vegye a létét fenyegető (ilyennek tekintett) idegen befolyásnak. Az etnikai és vallási előítéletek, a rasszizmus, a nacionalizmus és a sovinizmus erősítik a xenofóbiát. A xenofóbia szélesebb körben elterjedt alacsonyabb iskolázottságú emberek és autoriter típusú személyiségek körében.  A xenofóbia többnyire etnikai sztereotípiák és előítéletek eredményeként jött létre, másfelől ilyeneket használ fel félelmei igazolásául.
 

Szerintem is le kellett volna mindnek mondania, de azt ne felejtsük el eddig egyik vizsgálóbizottság sem talált törvénysértést, nem történt bizonyított lenyúlás, tettenérés sem feljelentés. Pláne ha hibáztak volna, a jó szándék vezérelné Őket hiszen mind emberek vagyunk. Igaz ha jobban belegondolok, ők talán mégsem emberek mert akkor sérülne az egyenjogúság elve. 

Tényleg meseszerű ez az egész amit a Küller csapatról ír drága Margit. Tételezzük fel hogy ez így lenne. Akkor az elmúlt évben milyen eredményeket sikerült felmutatni? Elemezzük kérem a munkásságukat, akár név szerint. Mert amíg az adók nem csökkentek, nem lett több külső forrás, nem oldódtak meg a fejlesztések és a tájékoztatás színvonala 0 addig én nem látom a pozitív fordulatot, holott a hűség és a szeretet Ön szerint erre predesztinálná e csapatot. Akkor miért nem látjuk, miért nincs információ a sikerekről? Segítsen tisztán látni!
 
maargitDátum: Szombat, 2013-11-09, 22:20:37 | Üzenet # 24
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, Köszönöm a tájékoztatást, szerintem neked is tudnánk olyan területet mutatni, amihez nem értesz, úgyhogy ezen a xeno-dolgon akkor túl is léphetünk..
Én - ès szerintem a lakosság nagy része- semmilyen vizsgálatról nem tudok, csak arról, hogy a komplett Paksi csapat egyszer csak szó nélkül itthagyott minket és ez igazán nem szép dolog. Nem mondtam, hogy loptak, csak azt, hogy a Falugondnok kft egy minősített pénzszivattyú volt: ahogy azt Küller a 2 èv előtti Közmeghallgatáson is előadta, dupla áron végzett munkákat, melyek jórészét akár közmunkások is végezhették volna; fölöslegesen megvásárolt többmilliós használhatatlan hókotrógép stb
A Küller csapat most azért nem tud eredményt felmutatni, mert a polgármester és a jegyző nem hagyják őket érvényesülni: náluk van minden ütőkártya. Hiába a jóakarat, ha a fő pozíciók nem nálunk vannak!
 
LökkösKrisztaDátum: Szombat, 2013-11-09, 22:27:42 | Üzenet # 25
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Kedves Margit!

Akár az egyén, akár egy szervezet úgy működik, hogy meghatározza magát: mi a célja az életben/működésével, milyen értékek szerint éli az életét/működteti a szervezetét. Ha ezek világosak, akkor akár az egyén akár a szervezet önállóan másoktól függetlenül képes meghatároznia saját magát. Ha ez hiányzik, akkor önmagát másokhoz képest viszonyítva képes csak létjogosultságot szerezni magának. Amikor a működéssel nagyon nagy bajok vannak, akkor jellemzően a másikat, akihez önmagát viszonyítja, rendre lenyomja, hogy ezzel saját magát magasabbra tegye annál, mint ahol van.

Sajnálom, hogy Neked/Nektek csak ez utóbbi jutott.
 
Tamás58Dátum: Szombat, 2013-11-09, 23:05:29 | Üzenet # 26
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Margit,

A lakosság majd nyilatkozik magától, ha akar. Nem kell Önnek helyettük ezt
megtennie. Szomorúan konstatálom hogy nem olvasta a megboldogult ÖPE fórumot
illetve a KT határozatokat melyekből egyértelműen tájékozódhat a
vizsgálatokról, valamint azok "eredményességéről". A Falugondnok
kft.-vel kapcsolatban Gergely Úr hónapokon át magányosan cikkezett a már
említett fórumon, Küller Úrtól írásban évek óta nem érkezett hozzászólás. (Nem előadni kell, hanem leírni és később bizonyítani a vádakat)  Ezeket bárki ellenőrizheti, ha komolyan érdekli a téma. Kénytelen vagyok arra emlékeztetni a Paksi csapat búcsú levelét az Ön Szerkesztő Ura heteken át boncolgatta és kereste rajta a fogást, ebből kiindulva megkockáztatom azt a kijelentést hogy nem hagytak el senkit sehol szó nélkül. Évekig az volt a baj hogy miért nem mondanak le, aztán végre lemondanak de már az sem jó! Nehéz Önnek megfelelni, de szerintem helyesen tették hogy lemondtak. Inkább menjenek el 2 év után ha alkalmatlanok, minthogy szentimentális kötelességtudatból még ráhúzzanak 8-10 évet. Egyedül a Paksi maradt, mivel pár éve még a
"faluszeretők" közé tartozott és ebből biztosan azt gondolhatta ha Őt
is a faluszeretet és a hűség vezérli, nem kell senkitől elnézést kérnie.

Margit, ugye nem mondja komolyan hogy a kiváló tapasztalt csapat, mely mindig
tudja mi a dörgés több mint egy év után nem tud semmilyen eredményt felmutatni?
Főleg a Paksi be nem teljesült ígéretei utáni közvetlen időszakban? Komolyan
ezzel fognak kampányolni hogy "a Paksi nem hagyta Őket érvényesülni".
Lehet újra kellene gondolni az idegenekkel kapcsolatos fóbiáit, vagy fel
kellene jelenteni azt aki állítólag ellehetetleníti a képviselői munkát.  Már
elnézést de ez butuska közhely és közröhej egyben, ha az egyetlen alternatívát
egy Tapsi Hapsi szabotálni tudja.


Az üzenetet módosította: Tamás58 - Szombat, 2013-11-09, 23:11:26
 
maargitDátum: Vasárnap, 2013-11-10, 08:48:04 | Üzenet # 27
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
LökkösKriszta, elnézést de nekem egy kicsit ez túl elvont, nem pontosan értem mit tetszik mondani. Nem lehetne közérthetőbben fogalmazni?
Jól értem, hogy arra gondol, hogy az Öpések és körei mivel nem megy a szekér, ezt próbálják az idegenekre fogni? Vagy mire? 
Mindenesetre mi nem gyűlölünk senkit, csak a dolgok legyenek a helyén: van aki előre próbálja tolni a falu szekerét és van aki ezt akadályozza. Jelenleg Paksi és csapata utóbbit csinálja és ebben önök sem akadályozták meg őt -ha másban nem is, ebben biztos cinkosok (hibásak talán jobb szó).

Hozzáadva (2013-11-10, 09:48:04)
---------------------------------------------
Tamás58, mégegyszer mondom, mert látom nem érti: nem vádolom őket lopással (ezek szerint erről határozat is van, rendbe), de amit Küller mondott, az igenis megáll: Falugondnok pazarló pénzszivattyú volt, lásd előbbi felsorolásom. Ezt senki nem cáfolhatja, mert tény. Ebben tévedtek, illene elismerniük, ha már a Külleréken ennyire számonkérik a kritikát!
Jó, lehet, hogy ennek az oldalnak is néha kéne önkritikát mutatni, de jelen esetben tényleg nem tudnak érvényesülni, hisz a jegyző az államhatalmat, Paksi meg a helyit gyakorolja és ketten ellehetetlenítik a képviselőket - ezért nem sikerült egy éve semmire jutni, de majd a választások után!
Abban igaza van, hogy rosszul teszik, hogy néma a Falunkért és semmit sem mondanak a falunak.

Lemondásal kapcsolatban az volt a kérésünk, hogy ha nem tudnak dolgozni a falu javára, mind mondjanak le, hogy jöhessen más csapat. Így külön tényleg nem jó, hisz mentek is, de maradtak is: így tényleg nem teljesült a cél, ez sem jó!

És mégegyszer, ha egy "Tapsihapsi" jegyző, meg polgármester, akkor nagyon is szabotálhatja az alatta függőségben dolgozókat!

 
BecskepistiDátum: Vasárnap, 2013-11-10, 09:37:32 | Üzenet # 28
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58Idézet Becskepisti ()maargit, erre egy valamit mondhatok: kinek a pap, kinek a Küllerné.. És szerintem ennek nem sok köze a "tisztánlátás"-hoz.."

"Tamás: Abszolút semmi köze, hacsak nem párosul ütős észérvekkel. "

Nos, ebben teljesen egyetértünk és sajna ütős észérveket az ÖPE oldalról nagyon rég nem láthattunk. Sőt egyáltalán semmiféléket. Sőt egyáltalán semmit! Ha elnéztek a honlapjukra, az általam kegyelemből belinkelt hozzászólásokon kívül semmi nincs hosszú ideje.
Szerintem félnek megszólalni.
Csak tudnám mitől?! ..vagy kitől..
 
Tamás58Dátum: Vasárnap, 2013-11-10, 13:04:46 | Üzenet # 29
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Margit,
Kérem gondolja végig miket ír. A Hetek idején pont fordítva
szólt a fáma, akkor a képviselőknél volt minden hatalom és akadályozták az
egyszemélyes főhőst: a polgármestert. Mára ez megfordult, most épp az ellentéte
lenne igaz Ön szerint. Nehezen érthető számomra, akiket ennyire akadályoznak a
munkájukban azok miért nem tesznek ellene, emelik fel a hangjukat, fejtik ki a
véleményüket konkrét bizonyítékaikkal egyetemben? Miért nem tesznek feljelentést,
mint eddig oly sok más ügyben? Kitől félnek, hol a tapasztalat kérdezem én is
Becskepistihez hasonlóan? Kíváncsiságból átnéztem pár KT határozatot, a teljesség
igénye nélkül: 134,146, 151, 152, 153,142,167, 164, 158 határozatok. Mind igen
szavazat, nincs egy ellenszavazat sem! Ezek szerint mégis van sok minden amiben
egyet tudnak érteni. Üres vádaskodás helyett tettek és bizonyítékok kellenek hogy
igazukról meggyőzzék a közvéleményt. Évek óta hiába várunk erre. Ezért sem
értem a hallgatásukat, bár ha jobban belegondolok a politikában nincsenek
véletlenek (ahogy eredmények sem) és a kettő szorosan összefügg!
 
Falugondnok kft:
Nem vitatja senki annak a tényét, mely szerint ez egy
elhibázott konstrukció volt csak másban látjuk ennek okait. Nálam a lopás és a
pénzszivattyú rokon értelmű szavak. Ki szivattyúzta el a pénzt és hova? Ezt
kellene bizonyítani, ami eddig nem történt meg sajnos. A Falugondnok kft.
működésével kapcsolatban kérem olvassa el Gergely György írását mely a
pbjfalunkert.hu honlap főoldalán 2012.nov 17-én jelent meg. Ez merőben
ellentétes információkat tartalmaz, mint amit Ön állít és sem az említett oldal
Szerkesztősége, sem a tapasztalt faluszerető képviselők azokat eddig nyilvánosan
nem cáfolták.
 
maargitDátum: Vasárnap, 2013-11-10, 17:30:39 | Üzenet # 30
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, a hetek idején úgy tudom más volt a szabályozás. Azóta áttevődött sok hatalom a polgármester-jegyző pároshoz, akik így uralni tudják a dolgokat.
Persze lehetne hangoskodni, perre menni, de egyrészt a hátralevő szűk idő miatt nem lenne sok foganatja. Másrészt én sem értem, mért nem állnak ki a nyilvánosság elé, legalább saját honlapjukon - semmire nem jó ez a nagy némaság. Hacsak nem valami nagy dobásra készülődnek, ki tudja- hátha!

Ami a polgármester-jegyző párossal való együttszavazást illeti, ennek okát én nem tudhatom, sőt igazából nem is értem. Azt hiszem, ha Küller is ott lenne, ilyen nem fordulhatna elő!

Falugondnoki dolgokban még mindig nem lopásról beszélek, csak arról, amit ön is mond, hogy az egész konstrukció el volt rontva,  s sokkal drágábban csinálták ugyanazt a munkákat, mint mondjuk Küller idejében: az én fogalmaim szerint ez a pénzszivattyú. De ha ez ennyire zavaró, nevezhetjük máshogy is. A tények ettől nem változnak: visszaélés nem történt, csak rossz gazdálkodás a kárunkra.
 
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Keresés:

Belépés