[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Das pilisborosjenői helyzet
Tamás58Dátum: Vasárnap, 2013-11-10, 19:11:46 | Üzenet # 31
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A hangoskodás eddig sem állt távol a szereplőktől, ezért sem értem most miért némultak el. Perre csak törvénysértés esetén kellene menni, márpedig a leírásából erre asszociáltam. Margit kérném fogalmazzon konkrétabban. Pontosan a hatalom mely része tevődött át, mivel szabotálja a polgármester a képviselők munkáját? Fejtse ki legyen szíves, ha ennyire biztos benne. 

Falugondnok: Érdemes lenne tényleg elolvasnia az ominózus írást, nem a koncepcióval volt gond hanem annak silány végrehajtásával. A koncepció ahogy le lett írva számomra logikus, ha végigolvassa érthetővé válik miért volt az elején drágább, hogyan alakult az árképzés valamint később pedig csökkentették volna az árakat.  A gyakorlatban nem áll kellő számadat a rendelkezésemre hogy ellenőrizni tudjam mely munkák mennyibe kerültek, melyik ciklusban volt olcsóbb illetve melyik ciklusban összességében mennyit költöttek ezekre a célokra. Ön hol talált ilyen publikus információt? Nagyon érdekes lenne egy tényszerű összehasonlítás.

 
maargitDátum: Hétfő, 2013-11-11, 11:02:47 | Üzenet # 32
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, úgy tudom, most már a polgármester alá tartozik a jegyző, így ha ők ketten összefognak, nem nagyon lehet ellenük tenni.
Küller idejében a testület embere lehetett a jegyző és ők sakkban tarthatták a polgármestert - ezért is nem tudott érvényesülni.
Falugondnok nem ér ennyi dumát: drágán dolgoztak és fölösleges dolgokra költöttek - a koncepció senkit nem érdekel, csak az eredménye: egy nagy nulla!
..vagyis, dehogyis, nagy mínuszok!
Konkrét adatokat Küller úr mondott a bizonyos 2 év előtti Falugyűlésen, ahol tételesen elmesélte mennyivel olcsóbban csinálták az ő idejükben saját forrásból és nem kft-vel. Konkrét adatokat tőle kérdezzen, ha nekem nem hisz.
 
BecskepistiDátum: Hétfő, 2013-11-11, 11:57:16 | Üzenet # 33
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
maargit, mondjuk azt én is úgy tudom, hogy Gergelygyuri főfalugondnok vezérletével elég rendesen sikerült elszámolniuk a dolgokkal, olyannyira, hogy a testület feladta a további kutakodást és (az adónkból!!) egy ügyvédhez utalta tovább, kinek szemmel láthatólag szintén beletört a bicskája a nagy "sikkasztási leleplezésbe".
Olyannyira, hogy a legutóbbi KT határozat alapján még pénzét sem teljesen kapja meg:

"Jegyzőkönyv-kivonat 2013. szeptember 24:
Pilisborosjenő..Képviselő-testülete
úgy dönt, hogy..dr. Szentes Béla Gyula ügyvéd által elkészített szakvélemény
kiegészítést a Malomdűlő Kft. irateltűnése ügyében, nem fogadja el, annak
teljesítését nem igazolja   (mivel a szakvélemény kiegészítés nem a 43/2013.
(III.19.) Kt. számú határozat szerinti tárgyköröket fedi le, illetve nem
tartalmaz a korábbiakhoz képest új jogi megállapítást. )"

Az megint más kérdés, amiben igazad lehet, hogy ettől még a Kft egy nagy bukta volt..csak kérdés, mennyi szerepe volt ebben az objektív (külső) körülményeknek -gyanítom, nem kevés!
 
Tamás58Dátum: Hétfő, 2013-11-11, 20:06:52 | Üzenet # 34
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Margit,

Próbálok megértő és türelmes lenni Önnel, ezért megkérdezem harmadjára:

1.)
Margitkérném fogalmazzon konkrétabban. Pontosan a hatalom mely része tevődött át,
mivel szabotálja a polgármester a képviselők munkáját, hogyan fogott össze a Jegyzővel a többiek ellen (akik mellesleg miért szavaznak  együtt a polgármesterrel)? Fejtse ki legyen szíves,ha ennyire biztos benne.  Ha nem tud végre egyértelmű válaszokat adni, akkor abból mindenki levonhatja a megfelelő következtetést!


2.)
Küller Úr ezt mondta, a Küller Úr azt mondta? Nahát, mondott Ő már sok mindent ahogyan a Paksi. 2 éve, 2011-ben, mégis hogyan tudott nyilatkozni a 2012-es évről? Ezeket az adatokat azóta miért hozták nyilvánosságra? Hol vannak a hivatalos számok Margit? Ja hogy azokat a Küller Úr pincéjében őrzik, de nekünk átlag embereknek nem dörgölik az orrunk alá csak a propagandát. Majd ha kiderült ki mennyit költött évente azokra a feladatokra, melyeket később átvett a Falugondnok kft akkor könnyen igazságot tudunk tenni. Hivatalos adatok, dokumentumok és nem legendák alapján. Addig csak az ÁFA különbözet marad, ami tény. Nem tudjuk régen hány vállalkozó hány feladatott végzett mennyi pénzért, valamint azt sem hány év alatt tudta volna ezt gazdaságosabban elvégezni az Önkormányzat, valamint mely feladatokat nem szabadott volna "visszavenni" mint a hótakarítás például. Mert nem 1 év alatt térült volna meg, ez mindenki számára világos ha tisztában van az eredeti koncepcióval. A gyakorlati kudarc felelőssége egyértelműen az A válogatottat terheli, de aki konkrét adatok nélkül azt harsogja bele a köztudatba hogy "az eredmény nagy nulla, fölösleges dolgokra költöttek, Küllerék saját forrásból dolgoztak???" az eleve nem érti, nem akarja érteni csak löki a betanult szöveget amit a megboldogult ÖPE fórumon hallott.

Ezért nem jutunk előre, ha még a múltat sem értjük nemhogy a jövőt.


Az üzenetet módosította: Tamás58 - Hétfő, 2013-11-11, 20:16:20
 
maargitDátum: Kedd, 2013-11-12, 08:31:50 | Üzenet # 35
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, köszönöm a megértést, csak tudnám mihez kell - inkább próbálja érteni, amit mondok: sokadszor írom, hogy a jegyző mostmár a polgármester alá tartozik, neki kell megfelelnie és vele együttműködni, ha meg akarja tartani a munkáját. Ez eddig fordítva volt: testület felé. Ezt többször nem írnám le.
Ők ketten, ahol lehet, nehezítik a képviselőket. pl. utolsó pillanatban kapják meg a megtárgyalandó ügyeket, hogy ne tudjanak felkészülni és hozzászólni. satöbbi
Mért szavaznak néha mégis együtt Paksiékkal? Ezt én is szeretném tudni, kérdezzük meg tőlük.
Biztos vannak olyan ügyek is, amikre nem lehet felelősen nemmel szavazni, ez lehet egyik ok.
Hogy esetleg més témában miért, azt tőlük kéne tudakolni..

Ha Küller úrnak nem tetszik hinni, azon én nem tudok segíteni. Én hiszek neki, és elhiszem, hogy közmunkásokkal és saját emberekkel olcsóbb ugyanaz a munka, mint Kft-vel.
De végülis ön is ezt erősíti meg: Áfa hozzáadódás, fölösleges és használhatatlan hókotró vásárlás, meg ilyenek.
És igaza van, elhiszem, amit az Öpe mond, de gondolom ön is hisz valakinek, hiszen az ember nem tud minden információt saját kútfőből-valakitől kell informálódni!
 
Tamás58Dátum: Kedd, 2013-11-12, 18:50:03 | Üzenet # 36
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Margit miért nem azzal kezdte hogy Ön Küller Úrnak mindent elhisz akár bizonyítékok nélkül, másnak meg semmit? Mert akkor sok időt megspórolhattunk volna. A politika és a hit összemosása ritkán vezet jóra. Ha képviselőket bárki akadályozza akkor ezt hozzák nyilvánosságra, és ne szavazzanak úgy hogy nem értik mit csinálnak. Ez lenne a minimum ha már annyira felelős és tapasztalt szakértők, amíg ez nem történt meg csak üres ötletelés és vádaskodás amit Ön csinál. Kérdezték őket már számtalanszor, válaszok helyett gyorsan bezárt az ÖPE fórum és azóta mély csend honol. Anekdoták vannak ugyan arról mit mondott a Küller pár éve, de ennek írásos lenyomata sehol. Amíg nincs konkrét bizonyíték addig nincs miről beszélni! Ha ezeket rendszeresen eltitkolják a nyilvánosság elől, vagy csak pletyka szinten terjesztik sajnos Őket minősíti.
 
Küller Úr állítólag mindent olcsóbban csinál, harmad negyed-áron mint a konkurencia. Ettől még neki is kellett Áfát fizetnie, ha külsős vállalkozót bízott meg. Közmunkával, gépek nélkül nem tudhatott mindent egyedül elvégezni. Örülök hogy pár nap alatt felismerte nem dupla áron dolgoztak, hanem áfával növelt áron. Nagy különbség. Eszközök több év alatt térülhetnek meg, ezt gondolom Ön is jól tudja ezért érdemes különválasztani a jogos kritikát a bugyuta politikai vádaktól és hangulatkeltéstől. Utóbbit senkitől nem kellene elhinnie.
 
maargitDátum: Kedd, 2013-11-12, 19:45:53 | Üzenet # 37
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 12
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Tamás58, én a Küller csapatot támogatom, ön mást. Ez gondolom elfogadható. Irántuk nagyobb a bizalmam, de azért vakon nem hiszek el mindent. A képviselők nehézségeiről én csak annyit tudok, amit hallok-sajnos a másik oldal sem túlzottan tájékoztat és a morzsákból több bizalmam van egyikhez, mint másikhoz -ezzel biztos ön is így van, csak fordítva. 
Az ÖPE fórum csendjét én sem helyeslem, ezt már mondtam, de ne rajtam tessék számonkérni, hanem rajtuk!
Idézet Tamás58 ()
neki is kellett Áfát fizetnie, ha külsős vállalkozót bízott meg. Közmunkával, gépek nélkül nem tudhatott mindent egyedül elvégezni. Örülök hogy pár nap alatt felismerte nem dupla áron dolgoztak, hanem áfával növelt áron. Nagy különbség. Eszközök több év alatt térülhetnek meg, ezt gondolom Ön is jól tudja ezért érdemes különválasztani a jogos kritikát a bugyuta politikai vádaktól és hangulatkeltéstől.


Ezeket eddig senki nem mondta még ebben a formában. Ez megváltoztatja a dolgokat, ez csökkenti a Falugondnok ügy ráfizetését. Sajnos egy lakos annyit tud, amennyit elmagyaráznak neki-általában semmit. Félinformációkból, pletykákból kell sajnos összeraknunk a képet.
 
Tamás58Dátum: Szerda, 2013-11-13, 18:12:54 | Üzenet # 38
Hadnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Margit, én megnyugtatom Önt hogy már nem hiszek feltétel nélkül egyik oldalnak sem. Számomra azok az információk érdekesek melyek több fórumon megjelentek, volt róluk érdemi vita és adott esetben cáfolat. A Falugondnok esetén még vizsgálóbizottság is volt, ÖPE fórumon címlap volt és gondolom nem engedik kitenni ha nincs valóságalapja. Azóta eltelt lassan 1 év, azt lehet mondani hogy új bizonyítékok hiányában össze lehet rakni a történet egyes részeit. Nagyon sajnálom hogy sok sok vád hangzik el, melyeket később nem követnek tettek és válaszok. Ezzel bolondítják és hergelik az embereket egymás ellen. Látja mi is félinformációk alapján "esünk itt egymásnak", ahelyett hogy az illetékesek tájékoztatnának mindenkit, a hivatalos utat követve.

Hiába a rengeteg kérdés, hiába futkosunk azok után akik nem akarnak reagálni és szó szerint elbújnak a légváraik mögé. Ebben mindkét oldal vastagon ludas, többek között ezért kellene személyi változás.


Az üzenetet módosította: Tamás58 - Szerda, 2013-11-13, 18:16:04
 
NagyáDátum: Hétfő, 2014-06-09, 08:07:58 | Üzenet # 39
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 10
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Hello mindenki!
Megkaptam a kampánylevelt-szórólapot.Meglepően jónak találom.
Csak egy kritikai megjegyzésem lenne: kicsit hiányolom belőle a komkrétumokat..
Ja, és mégegy dolog: nem korai ez még egy kicsit? Októberben lesznek választások..
 
BecskepistiDátum: Szombat, 2014-06-14, 15:19:46 | Üzenet # 40
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyá, kérdésedben a válasz: kicsit még korai lenne teljes programmal elôállni. Nem beszélve arról, hogy a konkurencia jól le is koppinthatná ötleteink..
Egyébként az sem mellékes, hogy programunk is a lakossági igények meghallgatásával alakulna véglegessé..
 
BecskepistiDátum: Szombat, 2014-06-14, 15:25:09 | Üzenet # 41
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 67
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Pibikari,  részben elôbb megválaszoltam (részletes programot illetô ) kérdésed
Ami a másikat- emberek elé kiállni csapatunkkal-, nos ezt tervezzük következô lépésként, azonban ez úgy lenne jó, ha nagyot szólna: egy komolyabb lakossági förum keretében këpzeljük el a dolgot..
 
KaszaDátum: Szombat, 2014-06-14, 22:52:10 | Üzenet # 42
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 18
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdv fórumozók, jó lenne ha végre elindulna valami új Pilisborosjenőn!
Én biztos támogatnám.
Kasza
 
LalaDátum: Vasárnap, 2014-06-15, 23:45:52 | Üzenet # 43
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 17
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Két focimeccs között egy szórólap, eddig ennyit láthattunk és ez nem olyan sok. A falu lényegi kérdéseivel meg senki nem foglalkozik. Mi lesz a Malomdűlős perrel, a Lazarét körüli huzavonával, M0-val.
Ezekkel kellene foglalkozni érdemben.
Egy színes szóróanyagtól még nem fogok elájulni!


Az üzenetet módosította: Lala - Vasárnap, 2014-06-15, 23:46:25
 
PibikariDátum: Hétfő, 2014-06-16, 17:39:45 | Üzenet # 44
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 4
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Lala, teljesen egyetértünk: a lényeggel kellene foglalkozni és konkrét, komoly embereket bevetni.
Én ezt várom.
A körítés legalább szimpatikus, nem akarok igazságtalan lenni, de ez még nem elég!


Pilisboroskarcsi
 
NagyáDátum: Hétfő, 2014-06-16, 21:13:37 | Üzenet # 45
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 10
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Most hallottam a friss hírt: állítólag más polgármesterjelölt már konkrét csapattal állt elo. Bár azt nem tudom milyen formában tették közzé, de a szomszédom konkrét névsort mondott. A sok ismeretlen név közt egy ismerös is volt, a Szalay ingatlanos. Ha innen nézzük a dolgokat, már nem is lenne olyan korai az a csapathirdetés.
Végül is lassan jön a nyári szünet-nyaralási szezon, szeptembertöl meg csak egy hónap marad - az tënyleg nem sok.
 
Fórum » Fórum - I » Das pilisborosjenői helyzet » Das pilisborosjenői helyzet (...)
Keresés:

Belépés